Microorganismele, bacteriile sau virusurile pot fi prezente oriunde! Riscul de a intra in contact cu acesti germeni de pe diverse suprafete si obiecte este crescut, mai ales in aceasta perioada. Din acest motiv, este indicat sa folosim un dezinfectant maini, fie sub forma unui gel dezinfectant, fie sub forma unei solutii dezinfectante, cu un procent de cel putin 60% alcool.

Exista insa diferente intre cele doua metode de preventie si protectie impotriva factorilor externi nocivi. Apa si sapunul sunt folosite pentru a elimina toate tipurile de bacterii si microorganisme de la nivelul mainilor, pe cand solutiile dezinfectante pe baza de alcool actioneaza foarte rapid impotriva anumitor tipuri de microorganisme.

De regula, se recomanda spalarea mainilor cu apa si sapun oricand este posibil, deoarece aceasta actiune reduce drastic riscul de imbolnavire sau de propagare a microorganismelor in mediul inconjurator. Cu toate acestea, daca nu avem la indemana apa si sapun, va trebui sa folosim un dezinfectant maini, solutia ideala ori de cate ori suntem intr-un spatiu public, dupa ce ne plimbam cu mijloace de transport in comun sau dupa ce facem cumparaturile. 

Dezinfectantii pentru maini sunt ideali, insa nu atunci cand mainile sunt murdare sau prezinta pete de grasime. Spre exemplu, in spitale, clinici sau laboratoare, este recomandat sa folosim un dezinfectant pentru maini, dat fiind ca palmele pot intra in contact cu diverse microorganisme, desi mediul este curat, fara risc de a ne murdari. In schimb, pentru activitati precum sporturi, gradinarit, iesiri in natura sau dupa ce servim masa in oras, se recomanda folosirea unui sapun dezinfectant pentru maini.

Pentru aplicare, se recomanda citirea atenta a prospectului sau indicatiile producatorului. Iata, in linii mari, cum se foloseste un dezinfectant pentru maini, fie ca este vorba de sapun sau de o solutie pe baza de alcool.

In cazul sapunului, va trebui sa deschizi robinetul si sa iti umezesti palmele. Inchide robinetul, foloseste sapunul si asigura-te ca acoperi fiecare suprafata a palmelor (fata-spate, intre degete si sub unghii). Freaca palmele pentru cel putin 20 de secunde. Apoi, clateste cu apa curata. Foloseste un prosop curat pentru a te sterge.

Pentru solutii pe baza de alcool, va trebui in primul rand sa te asiguri ca acestea contin cel putin 60% etanol (alcool etilic). In cazul celor mici, va trebui sa ii supraveghezi cand folosesc acest dezinfectant pentru maini, pentru a preveni alte moduri de folosire a acestuia, precum ingerarea. La folosirea dezinfectantului, aplica produsul in mana facuta caus, inchide si pune deoparte dezinfectantul pentru maini, apoi freaca atent palmele, acoperind fiecare suprafata. Continua sa freci palmele pana cand solutia intra in piele si mainile se usuca (dureaza in jur de 20 de secunde). Nu clati cu apa si nu te sterge pe maini cu hartie sau prosoape, inainte de uscare! 

Dezinfectanti.ro comercializeaza mai multe tipuri de dezinfectanti maini, de la geluri pana la solutii lichide, cu un continut de minimum 80% etanol. Acesti dezinfectanti pentru maini sunt recomandati oriunde, in domeniul medical, administrativ sau in alimentatia publica. Toate produsele Dezinfectanti.ro sunt avizate de MAPN si au un efect puternic fungicid, bactericid si virucid. Mai mult, dezinfectantii de maini 5k, pe care ii producem si comercializam, contin emolienti de calitate, care protejeaza pielea impotriva deshidratarii. Majoritatea produselor similare existente in piata, nu au efect virucid, nu omoara virusii. 

Dezinfectantii de maini 4K au actiune rapida, in doar 30 de secunde, omoara virusuri, bacterii, fungi. Astfel, sunt ideali pentru dezinfectia igienica sau chirurgicala a mainilor si tegumentelor prin frecare. Eficacitatea antimicrobiana este atat in conditii de curatenie cat si de murdarie (maini murdare). Astfel, de exemplu, nu trebuie sa fim curati pe maini inainte de a-i folosi pentru a omori virusurile, fapt ce diferentiaza dezinfectantii 4K de majoritatea produselor existente in piata, in special cele pentru publicul larg, care au testat eficacitatea antimicrobiana doar in conditii de curatenie (pe maini curate).

Avand in compozitie substante emoliente si hidratante, dezinfectantii de maini 4K devin un produse ideale pentru utilizari frecvente.
Previn uscarea si craparea pielii!

Se pot folosi atat pentru uz personal, in situatia in care nu se pot folosi apa si sapunul, cat si de catre personalul medical, horeca si alte industrii.

Nu lasa pielea lipicioasa dupa utilizare, nici dupa utilizari frecvente. Au un parfum placut.

Poti achizitiona dezinfectanti maini intr-o gama vasta de cantitati, de la sticlute tip spray de 50 ml, pana la canistre de 5 l, cu robinet incorporat, perfect pentru scoli, spitale sau alte medii cu activitate intensa!
 
Sortare:
Sens:
View: