Dezinfectanti profesionali

Dezinfectanti profesionali – garantia unui mediu de activitate sigur si curat!

Dezinfectanti.ro este producator si distribuitor de dezinfectanti profesionali, ideali pentru uzul in medii specifice, precum scoli, licee, medii industriale sau spatiile HoReCa. In aceasta categorie poti gasi produse precum dezinfectanti de tip “bag in box”, cu un volum de 2 l sau 3 l, pentru suprafete, sau de tip “canistra”, lichid sau gel, la un volum de 5 l. De asemenea, poti comanda si sticle cu tragaci tip “spray” pentru dezinfectarea suprafetelor, cu un volum de 1 l, existente in patru variante de parfum. Pentru mediile restranse, precum ateliere sau sali de clasa, dar si lobby-uri, toalete si camere de hotel, exista varianta achizitionarii unui dezinfectant profesional pentru maini, de tip “gel cu pompa”, la un volum de 500 ml.

Pentru utilizarea dezinfectantilor profesionali pe tegumente, se recomanda actionarea timp de minimum 30 de secunde. In cazul  dezinfectantilor profesionali pentru suprafete, trebuie lasat un interval de actiune de minimum 5 minute. Dezinfectantii profesionali actioneaza chiar si in spatiile cu murdarie intensa, datorita unei formule inovatoare pe baza de compusi cuaternari de amoniu. De asemenea, dezinfectantii pentru suprafete vin in patru variante de parfum, Fresh Breeze, Mandarin and Clove Bud, Morning Rose si Pine Waterfalls, un detaliu important pentru mediile circulate. 

Ce trebuie sa stii cand folosesti dezinfectanti profesionali?

Produsele Dezinfectanti.ro sunt avizate de MAPN, avand efect biocid garantat. In cazul dezinfectantilor pentru maini si tegumente, exista urmatoarele confirmari de specialitate:

Activitate bactericida: SR EN 13727+A2 – 30 secunde (conditii de curatenie si murdarie);
Activitate bactericida: SR EN 1500 – 30 secunde (conditii de curatenie si murdarie);
Activitate fungicida: SR EN 1650 – 30 secunde (conditii de curatenie si murdarie);
Activitate fungicida: SR EN 13624 – 30 secunde (conditii de curatenie si murdarie);
Activitate virucida: SR EN 14476: 2013+A2:2019 – 30 secunde (conditii de curatenie si murdarie).

In cazul dezinfectantilor profesionali  de suprafete, sunt confirmate aceleasi efecte, pentru un interval de 5 minute, in conditii de curatenie si murdarie.
Produsele din categoria 5k dezinfectanti profesionali sunt avizate de M.A.P.N. – Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara "Cantacuzino", nr. 81 si 82/17.04.2020.

Cum functioneaza dezinfectantii profesionali?

In functie de utilizare, putem distinge intre doua categorii: dezinfectanti profesionali pentru maini sau pentru suprafete. Prima categorie are ca substanta activa etanolul, in proportie de 80%, pe cand a doua contine o formula de ultima generatie, pe baza de cloruri, compusi cuaternari de amoniu, surfactanti, solubilizanti si altele. Cum actioneaza fiecare?

Dezinfectantii pe baza de alcool functioneaza pe principiul denaturarii proteinelor. Alcoolul etilic (etanolul) este un agent de deshidratare, care distruge astfel membranele celulare bacteriene sau fungicide. Prezenta apei ajuta la denaturarea protenilor, aceste doua substante fiind de asemenea sigure pentru aplicarea pe tegumente. Alcoolul etilic, in concentratii de 60-80%, este un agent de inactivare foarte potent, care elimina rapid virusurile lipofile (herpes, influenza etc.), hidrofilice (adenovirusuri, enterovirusuri si rotavirusuri, exceptie facand virusului hepatitei si polio virusurile). 

Clorurile si substantele active din compozitia dezinfectantilor profesionali pentru suprafete prezinta la randul lor o serie de avantaje: au un spectru larg antimicrobian, nu lasa reziduuri toxice, nu sunt afectate de duritatea apei si actioneaza rapid pentru eliminarea biofilmelor de pe suprafete.

 
Dezinfectanti scoli

Dezinfectanti scoli

In mediile scolare, cu precadere dupa reluarea totala a programului in salile de…

Citeste mai mult
Dezinfectanti horeca

Dezinfectanti horeca

La nivel european, exista peste 10 milioane de camere de hotel, mii de restaurante…

Citeste mai mult
Dezinfectanti industriali

Dezinfectanti industriali

Mediile industriale necesita o atentie sporita in operatiunile de dezinfectare,…

Citeste mai mult
Sortare:
Sens:
View: