Dezinfectanti suprafete

Pentru a reduce potentialul contaminarii cu COVID-19, dar si cu alti agenti patogeni, este recomandat sa folosesti dezinfectanti suprafete atat in spatiile casnice, cat si in cele publice, precum scoli, birouri, piete si magazine, mijloace de transport sau in sectorul HoReCa. In toate aceste spatii cu un tranzit bogat de oameni pot exista suprafete cu un risc ridicat de contaminare biologica, precum manerele usilor sau ale ferestrelor, zonele de preparare ale alimentelor, toaletele, mesele birourilor sau barele de siguranta din mijloacele de transport. 

In oferta site-ului poti intalni diversi dezinfectanti pentru suprafete, cu efect antiseptic, bactericid si fungicid. Dezinfectanti.ro este avizat de MAPN pentru producerea si comercializarea dezinfectantilor pentru suprafete, pentru utilizare casnica, agroalimentara, industriala si in colectivitati.

Cum se foloseste un dezinfectant suprafete?

Inainte de a utiliza dezinfectantul, se recomanda curatarea suprafetelor cu o solutie pe baza de apa si sapun sau detergent, pentru a elimina murdaria sau petele de grasime. Aplicarea dezinfectantului se face incepand de la zonele cele mai curate (sau cu cel mai mic potential de contaminare) si continuand cu zonele cele mai contaminate, pentru a nu imprastia murdaria sau bacteriile in zonele curate.

In spatiile inchise nu se recomanda pulverizarea in aer a dezinfectantilor pentru suprafete. Foloseste in acest caz o carpa sau un servetel pe care aplici intai dezinfectantul, dupa care poti curata suprafata.

Urmareste atent instructiunile de pe ambalaj, atat pentru folosire, cat si pentru depozitare. Dupa ce ai terminat operatiunea, verifica daca ai inchis etans recipientul. Dezinfectantii pentru suprafete ar trebui sa fie depozitati in spatii bine ventilate, fara expunere directa la razele soarelui, la temperaturi intre 5°C si 30°C.

Echipamentul de protectie recomandat in timpul folosirii dezinfectantilor de suprafete ar trebui sa contina o masca si manusi de cauciuc. Se recomanda purtarea pantofilor cu varful inchis in timpul operatiunii (nu sandale, papuci etc.).

Riscuri de folosire dezinfectanti suprafete

Pentru a reduce orice risc, tine cont de aceste sfaturi cand folosesti dezinfectanti de suprafete:
•    Citeste atent instructiunile de folosire si nu aplica substanta pe alte materiale decat cele mentionate!
•    Evita sa combini mai multe tipuri de dezinfectanti suprafete, deoarece reactiile chimice dintre diverse substante pot produce gaze ce cauzeaza iritarea cailor respiratorii.
•    Nu lasa copii si animalele de companie sa intre in contact cu suprafetele in timpul folosirii dezinfectantilor. Asigura-te ca acestea s-au uscat inainte de a permite accesul persoanelor.
•    Poti deschide feresterele sau poti da drumul la aerul conditionat pentru o uscare mai rapida. 
•    Spala-te pe maini cu sapun dupa folosirea dezinfectantilor de suprafete.
•    Nu permite accesul copiilor in spatiile de depozitare pentru dezinfectantii de suprafete. 
•    Nu refolosi manusile de cauciuc sau masca de protectie utilizate deja in timpul unei operatiuni de dezinfectare a suprafetelor. 
•    Nu folosi dezinfectantii de suprafete pentru a te curata pe maini sau alte parti ale corpului.

Folosirea dezinfectantilor de suprafete nu inseamna ca putem uita de alte metode de preventie. Pentru a preveni orice risc de contaminare, se recomanda spalarea mainilor si evitarea atingerii fetei.

Toate produsele de dezinfectat suprafete de la Dezinfectanti.ro sunt avizate de MAPN, avand confirmat efectul bactericid si fungicid de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara Cantacuzino.
 
Sortare:
Sens:
View: