Informeaza-te! Ce caracteristici au produsele de tip dezinfectanti pentru maini?

Informeaza-te! Ce caracteristici au produsele de tip dezinfectanti pentru maini?

Informeaza-te! Ce caracteristici au produsele de tip dezinfectanti pentru maini?

La fel ca in cazul mastilor de fata, dezinfectantii pentru maini au ajuns la mare cautare in ultimul timp. Drept urmare, pe piata au aparut o multitudine de branduri noi de astfel de produse, sub diverse forme. Cu toate acestea, nu toate produsele nou-aparute garanteaza siguranta si eficienta in combaterea potentialilor agenti patogeni. Asadar, este important sa fim la curent cu toate informatiile necesare pentru a alege produsele in cunostinta de cauza. Cum recunoastem un dezinfectant de maini eficient?

De regula, categoria “dezinfectanti maini” inglobeaza produse destinate aplicarii directe pe tegumente (piele), care au in componenta o substanta activa (de cele mai multe ori un tip de alcool) ce distruge agentii patogeni. Majoritatea produselor sunt pe baza de etanol sau isopropanol, avand un procentaj de minimum 60% din cantitatea totala.

Fereste-te, insa, de produsele care contil metanol, deoarece substanta este toxica si poate conduce la patologii grave. Dezinfectanti.ro iti recomanda orice dezinfectant maini cu un procent de minimum 80% alcool, acesta actionand mai rapid si avand un efect de evaporare mai puternic.

Cand vine vorba de protectie si igiena, apa si sapunul ar trebui sa constituie o prioritate. Insa, de multe ori, nu avem accesul necesar la aceste resurse. Astfel, in cazurile in care suntem pe drum sau intr-un loc care nu ne permite spalarea rapida, solutia cea mai la indemana este un produs pe baza de alcool. Folosit in mod corect, acest produs ajuta la prevenirea raspandirii agentilor patogeni.

Cum folosesti un dezinfectant pentru maini?

  • Asigura-te ca te-ai curatat pe maini de orice material vizibil si ca mainile sunt uscate inainte de a incepe;
  • Desfa capacul recipientului si strange una din palme caus;
  • Aplica o cantitate de marimea unei monede in palma si freaca bine mainile ca si cum te-ai spala cu sapun;
  • Continua sa freci palmele pana ce produsul este absorbit total in piele.
Care este principiul de functionare?

Pentru inceput, trebuie sa stii ca agentii patogeni sunt microorganisme, care au diferite rezistente si slabiciuni. Alcoolul este o substanta care actioneaza la nivel chimic, prin initierea unui proces de deshidratare a integritatii structurale celulare. Acest efect biocid este confirmat stiintific, chiar daca alcoolul se foloseste de vremuri indelungate pentru conservare sau dezinfectarea plagilor. Un alt avantaj al acestei substante este ca nu ataca pielea, conducand astfel la aplicatii multiple. Ce alte beneficii pot avea aceste produse?
  • Necesita mai putin timp decat spalarea cu apa si sapun. Cele mai multe produse pot actiona intr-un minut sau chiar mai putin!
  • Sunt eficienti contra microorganismelor, avand efect biocid dovedit;
  • Sunt mult mai accesibili decat o toaleta, mai ales daca ne deplasam;
  • Nu vor conferi virusurilor si bacteriilor rezistenta crescuta in timp;
  • Nu irita pielea. Unele produse contin chiar si agenti de protejare a epiteliilor;

Dezinfectanti.ro comercializeaza o gama eficienta de dezinfectanti pentru maini, sub forma de gel sau solutii lichide, cu un continut de minimum 80% etanol. Toate produsele Dezinfectanti.ro sunt avizate de MAPN si au un efect puternic fungicid si bactericid. Mai mult, dezinfectantii 5k, pe care ii producem si comercializam, contin emolienti de calitate, care protejeaza pielea impotriva deshidratarii. Ai la dispozitie produse disponibile in mai multe variante, de la sticlute tip spray de 50 ml, pana la canistre de 5 l, cu robinet incorporat, ideale pentru scoli, birouri sau alte medii cu activitate intensa!

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu