Ce trebuie sa ai in vedere la alegerea unei solutii dezinfectante pentru casa?

Ce trebuie sa ai in vedere la alegerea unei solutii dezinfectante pentru casa?

Indiferent ca muncim sau nu de la domiciliu, mediul casnic trebuie sa fie un spatiu dedicat curateniei, un loc sigur in care sa ne putem desfasura activitatea sau la care sa ne putem intoarce de la serviciu. Pentru acest lucru, va trebui sa mizam pe cele mai eficiente solutii dezinfectante, dedicate uzului casnic. Inainte de a oferi mai multe detalii pe acest subiect, sa vedem, insa, ce sunt dezinfectantii si care este scopul lor:

Cum functioneaza solutiile dezinfectante?

Fara a intra in multe amanunte, solutiile dezinfectante sunt, de fapt, agenti chimici care, odata aplicati pe o anumita suprafata, distrug bacteriile, virusurile, fungii, mucegaiul si alte microorganisme care se pot dezvolta si raspandi. Mai exact, substanta care elimina acesti agenti patogeni este denumita “ingredient activ”, ce stopeaza activitatea sau distruge aceste microorganisme la nivel celular. Alaturi de ingredientele active, pot exista si alte substante cu varii scopuri, precum agenti de ingrosare (pentru geluri) sau alti aditivi care ajuta la curatare si igienizare.

Ce trebuie sa ai in vedere la achizitionarea unei solutii dezinfectante?

Am reusit sa identificam patru factori de interes cand vine vorba de alegerea unei solutii dezinfectante. Iata ce considerente trebuie sa ai in vedere:
1. Eficienta
Solutiile dezinfectante pe care le alegi sunt indeajuns de eficiente pentru a combate posibilul risc de contaminare biologica din spatiile de lucru sau cele casnice? Spre exemplu, poti avea in vedere un tip specific de agent patogen, precum COVID-19. In acest caz, trebuie sa stii ca producatorul Dezinfectanti.ro comercializeaza solutii dezinfectante avizate in laboratoare internationale, cu efect garantat virucid! Astfel, poti opta pentru cele mai eficiente solutii dezinfectante, sub forma de spray cu pulverizator, lichid sau servetele dezinfectante pentru suprafete.
2. Timpul de eliminare a microorganismelor
Cat de rapid pot sa elimine un anumit agent patogen? Trebuie ca suprafetele sa fie “imbibate” cu solutii dezinfectante pentru ca agentii patogeni sa dispara? De regula, timpii de eliminare a patogenilor trebuie sa varieze intre 30 de secunde si 5 minute. Daca un anumit risc de contaminare biologica prespune ca o suprafata sa fie acoperita cu solutii dezinfectante pentru mai multe minute, atunci optarea pentru un produs pe baza de alcool, care se evapora rapid, probabil ca nu va da efectul asteptat.
3. Siguranta
Cat de sigure sunt solutiile dezinfectante pentru sanatatea umana sau pentru suprafetele de contact? Unele substante pot fi toxice pentru oameni si animale sau pot avea un miros neplacut, precum cele pe baza de clorina. Altele pot avea un efect de coroziune la aplicarea pe anumite suprafete. Asigura-te ca citesti bine specificatiile noastre pentru a alege cel mai potrivit produs, precum si modul de utilizare, alaturi de echipamentul necesar dezinfectarii.
4. Usurinta in utilizare
Cat de practica este aplicarea solutiilor dezinfectante? Poti opta pentru stergerea si igienizarea mobilierului cu ajutorul unei carpe imbibate in solutie dezinfectanta, insa, in acelasi timp, ai la indemana si servetelele dezinfectante pentru suprafete, ideale pentru tocurile usilor, manere, blatul de la bucatarie sau mobila. Nu in utlimul rand, poti folosi un pulverizator cu solutie dezinfectanta, pentru igienizarea de la distanta. Descopera oferta de produse de pe site, citeste descrierile si alege in cunostinta de cauza!

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu