Cum sa decontaminezi produsele alimentare pe care le cumperi?

Cum sa decontaminezi produsele alimentare pe care le cumperi?

Pandemia de Coronavirus a schimbat foarte multe obiceiuri sociale si profesionale, astfel incat multe persoane parasesc locuinta numai pentru a desfasura activitati esentiale, precum vizitarea cabinetului medical, plimbarea animalelor de companie, desfasurarea activitatilor fizice sau cumpararea produselor alimentare. Evident, poti reduce riscul de contaminare atunci cand parasesti locuinta prin mentinerea distantei fata de celelalte persoane si spalarea sau dezinfectarea mainilor cat mai des.

Efectuarea unei sesiuni de shopping intr-unul dintre hypermarketurile din apropiere, insa, poate insemna un risc suplimentar de contaminare cu Covid-19. Pe langa faptul ca numarul de persoane este destul de mare, iar distantarea sociala nu functioneaza perfect, mai exista si siguranta ca multe dintre produsele expuse deja au fost atinse de mai multe persoane. Acest lucru nu inseamna sa renunti la vizitele saptamanale la hyermarket, ci doar sa minimizezi riscul de contaminare atunci cand ajungi acasa cu produsele alimentare.

Pe langa contactul cu celelalte persoane, expertii din domeniul sanatatii afirma, in prezent, ca virusul poate patrunde in organismul nostru si atunci cand atingem suprafete contaminate si apoi atingem zona ochilor, a nasului si a gurii. Astfel, unele suprafete pot avea un risc mai mare de transmitere a virusului, iar ambalajele produselor alimentare se regasesc in acea lista.

Una dintre variantele prin care poti reduce foarte mult riscul de contaminare atunci cand aduci cumparaturile acasa este sa nu atingi produsele cumparate pentru 72 de ore, timp in care virusul poate disparea de pe suprafete. Poti tine cumparaturile pe balcon sau in camara. Totusi, aceasta varianta nu este viabila in majoritatea cazurilor, intrucat produsele alimentare sunt perisabile.

Astfel, trebuie sa previi riscul contaminarii inca de la intrarea in hypermarket. Tocmai de aceea, lanturile de magazine curata si dezinfectaza foarte des suprafetele si cosurile de cumparaturi. In plus, la intrarea in magazin vei gasi si un dispozitiv cu dezinfectant petru maini. Astfel, trebuie sa te dezinfectezi pe maini la intrare si la parasirea supermarketului. Un alt detaliu important ar fi sa atingi numai produsele pe care intentionezi sa le cumperi.

Evident, atunci cand ajungi acasa cu sacosele pline de cumparaturi, trebuie sa te speli pe maini atat inainte de a atinge alte suprafete din casa, cat si dupa ce manevrezi cumparaturile si le depozitezi in frigider sau camara.

Daca esti ingrijorat de potentialul de contaminare al produselor pe care le-ai cumparat, trebuie sa stii ca unele persoane spala conservele si ambalajele sau le dezinfecteaza folosind servetele cu dezinfectant. Dupa ce termini de aranjat produsele in frigider, sertare si dulapuri, este recomandat sa stergi sau sa speli suprafetele pe care ai pus cumparaturile ori sacosele (masa, blat de bucatarie, podea etc). Bineinteles, ai putea sa te speli din nou pe maini dupa dezinfectarea acestor suprafete.

Marile lanturi de magazine alimentare pun la dispozitia clientilor si solutii de livrare a cumparaturilor sau de ridicare personala din magazin. Astfel, daca vrei sa limitezi expunerea, ai putea sa apelezi la aceste solutii simple si eficiente. In plus, plata cu cardul implica mai putine riscuri din punctul de vedere al contaminarii, asadar este recomandat sa folosesti aceasta metoda atunci cand ai posibilitatea.

Indiferent de metodele de dezinfectare pe care le alegi sau produsele dezinfectante care se potrivesc necesitatilor noastre, gama de dezinfectanti profesionali 5K iti va oferi varianta optima!
 

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu