De ce sa folosesti dezinfectant in camera? Iata diferenta dintre curatare si dezinfectare!

De ce sa folosesti dezinfectant in camera? Iata diferenta dintre curatare si dezinfectare!

De ce sa folosesti dezinfectant in camera? Iata diferenta dintre curatare si dezinfectare!

Casa ta este un spatiu de relaxare si odihna, asadar fiecare camera ar trebui sa iti ofere sansa de a-ti reface fortele dupa fiecare zi lunga. Din pacate, foarte des venim acasa cu grijile si tensiunile de la serviciu, insa acesta nu este cel mai important detaliu in prezent.

Hainele, mainile, imbracamintea, incaltamintea sau dispozitivele mobile pot, de asemenea, aduce in casa foarte multe organisme periculoase, precum virusurile, bacteriile si germenii. In contextul pandemiei de Coronavirus, acest aspect a capatat, in sfarsit, o atentie sporita.

Chiar daca locuinta ta pare a fi curata, diversele suprafete si obiecte ar putea contine contaminanti care pot pune sanatatea in pericol. Cea mai buna cale de a-ti proteja familia, in acest caz, este de a curata cat mai des casa. Pe langa spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun, una dintre cele mai bune metode de protejare impotriva virusului Covid-19 este dezinfectarea suprafetelor de contact din casa: blaturi, mese, scaune, intrerupatoare, dispozitive electronice, manere si orice alta suprafata care este atinsa in mod frecvent.

Care este diferenta dintre curatare si dezinfectare?

Curatarea nu ar trebui confundata cu dezinfectarea. Atunci cand cureti o suprafata, indepartezi petele sau murdaria vizibila, indepartand o mare parte din germeni. Atunci cand dezinfectezi, insa, vei omori microorganismele periculoase. Astfel, bacteriile si virusurile nu se vor mai putea inmulti si nu vor mai putea fi transmise pe alte suprafete.

Exista multe substante si produse de curatenie care ofera si dezinfectarea suprafetelor, insa acestea ti-ar putea da un sentiment fals de siguranta. Tocmai de aceea, trebuie sa citesti cu atentie eticheta atat pentru a vedea eficienta produsului de dezinfectare, cat si pentru a cunoaste metoda corespunzatoare de aplicare pe suprafete pentru a produce efectul maxim.

Dezinfectantii profesionali vor elimina bacteriile si virusurile atunci cand sunt folositi conform indicatiilor producatorului. In schimb, produsele de curatare din comert pot spune ca dezinfecteaza, oferind chiar eficacitate de 99,9% impotriva bacteriilor, insa nu vor mentiona efectul impotriva virusurilor sau fungilor (microorganisme deosebit de periculoase pentru sanatate).

Dezinfectarea unei camere

Atunci cand vrei sa dezinfectezi cat mai bine una dintre incaperile casei tale, trebuie sa stii, in primul rand, ca nu exista un dezinfectant camera universal. Va fi necesar sa folosesti diferite produse pentru diferite suprafete. Astfel, trebuie sa ai in vedere atat dezinfectarea suprafetelor tari, cat si a pernelor, tapiteriilor, cuverturilor si perdelelor.

Chiar daca membrii familiei tale se spala des pe maini cu apa si sapun, manerele, clantele, intrerupatoarele si alte astfel de suprafete inca pot acumula bacterii si microorganisme periculoase. Astfel, folosirea unui dezinfectant camera pentru suprafete (sub forma de spray) si a unei carpe din microfibra este cea mai buna metoda de dezinfectare.

Suprafetele tari, precum blaturile, mesele, scaunele sau oglinzile pot fi dezinfectate cu o solutie lichida, iar electrocasnicele pot fi sterse cu servetele cu solutie dezinfectanta. Servetelele si solutiile de dezinfectare de tip spray mai pot fi folosite si pentru telecomanda, telefon si alte dispozitive mobile pe care le folosesti zilnic.

Atunci cand vrei sa dezinfectezi cuverturile, pernele si alte suprafete de acest tip, cea mai buna metoda este spalarea lor la o temperatura ridicata. In plus, exista o multitudine de produse care pot dezinfecta rufele in timpul spalarii.

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu