Care este cea mai buna metoda de dezinfectare pentru vasele de bucatarie?

Care este cea mai buna metoda de dezinfectare pentru vasele de bucatarie?

Care este cea mai buna metoda de dezinfectare pentru vasele de bucatarie?

Bucataria este un loc plin de magie, unde se petrec „miracole” culinare, unde te aduni cu cei dragi pentru a savura o cafea si o gustare in timp ce va intindeti ore in sir la povesti. Insa acest loc si-ar pierde din farmec daca nu ar fi dezinfectat corespunzator.

De aceea, in cele ce urmeaza, ti-am pregatit cateva sfaturi si solutii la care poti sa apelezi ori de cate ori vrei sa te asiguri ca bucataria ta este curata si nu reprezinta un pericol pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Asadar, iata cum ar trebui sa procedezi pentru a curata corespunzator vasele, ustensilele de bucatarie, frigiderul, buretii de vase si prosoapele pentru maini!


Bureti si prosoape
  • Aceste accesorii ar trebui schimbate in mod regulat, la aproximativ 2-3 zile.
  • Buretii trebuie lasati la uscat din moment ce umezeala favorizeaza acumularea de bacterii.
  • Prosoapele se vor spala la 90 de grade.

Frigiderul
  • Frigiderul ar trebui golit si spalat o data la 10 zile.
  • O data pe luna, acesta ar trebui decongelat si spalat cu o solutie pe baza de apa si otet.

Vase si ustensile


- Vase bucatarie din plastic
  • Cand vasele si ustensilele de plastic capata un miros neplacut, poti scapa de acesta daca lasi vasele la inmuiat intr-o solutie pe care o obtii combinand apa si un varf de lingurita de pudra de mustar;
  • Daca vasele din plastic s-au patat, le poti curata cu apa combinata cu clor.

- Vase bucatarie din aluminiu
  • In cazul vaselor de aluminiu, este recomandat sa le speli imediat dupa ce au fost folosite.
  • Vasele si ustensilele de aluminiu isi pastreaza luciul daca le cureti cu ajutorul unui burete din lana cu otel.

- Vase bucatarie din inox
  • Si acest tip de vase si ustensile trebuie curatate imediat dupa utilizare pentru a evita formarea petelor, insa nu este recomandata folosirea buretului din lana cu otel;
  • In cazul in care inoxul s-a innegrit, poti curata vasele cu o laveta inmuiata in otet alb.

- Vase bucatarie din portelan
  • Portelanul trebuie spalat doar cu apa rece, altminteri se poate crapa. Trebuie sa tii cont de acest aspect mai ales daca detii vase din portelan vechi.

- Vase bucatarie din lut
  • Daca vasele sunt confectionate din lut glazurat, le vei curata cu ajutorul apei fierbinte si a detergentului de vase.
  • In schimb, lutul neglazurat se spala fara lichid de vase. Inainte de a folosi astfel de vase, este bine sa le lasi la inmuiat.

- Vase bucatarie din fonta
  • Pentru a curata acest tip de vase, vei utiliza ulei de floarea soarelui care a fost incalzit in prealabil pentru o ora. Dupa ce scurgi uleiul, stergi urmele cu un servetel de hartie.
  • Pentru a evita petele de rugina, vasele trebuie spalate cu detergent si apa calduta si uscate corespunzator.

- Dezinfectare tocatoare
  • Tocatorul poate fi dezinfectat cu ajutorul unei solutii in care ai combinat o parte clor si zece parti apa.
  • Este recomandat sa utilizezi tocatoare diferite pentru legume, carne cruda si carne gatita.

Alte suprafete din bucatarie

Pentru orice alte suprafete din bucataria sau casa ta pe care vrei sa le dezinfectezi, apeleaza cu incredere unul dintre dezinfectantii de suprafete de AICI. Doar astfel, vei avea garantia faptului ca intreaga ta locuinta este dezinfectata si curatata corespunzator.
 

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu