Cum poti efectua eficient o dezinfectie impotriva Rotavirusului?

Cum poti efectua eficient o dezinfectie impotriva Rotavirusului?

Cum poti efectua eficient o dezinfectie impotriva Rotavirusului?

Rotavirusul afecteaza 94% dintre copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 5 ani. La nivel mondial, sunt inregistrate aproximativ 2 milioane de cazuri de infectii cu Rotavirus in fiecare an.


Vrei sa afli mai multe despre acest tip de infectie, dar si despre metoda corecta de a preveni si trata rotavirusul? Descopera, in continuare, cateva informatii esentiale despre acest subiect.


Ce este infectia cu Rotavirus?


Virusul din familia Reoviridae cauzeaza cele mai multe episoade de varsaturi si diaree la sugari si copii sub 6 ani. In cazul copiilor cu un sistem imunitar puternic, infectia se vindeca de la sine. Cu toate acestea, exista si cazuri in care copiii infectati au fost spitalizati ca urmare a unei forme severe, care se manifesta prin deshidratare si febra ridicata.


In lipsa unui tratament corespunzator, o astfel de infectie poate fi chiar fatala. De altfel, exista riscul ca cel bolnav sa dezvolte gastroenterita cu Rotavirus, o forma foarte contagioasa, care se transmite la alti membri ai familiei.


Cum poate fi prevenita infectia?


Conform medicului specialist pediatru Oana Barbu, rotavirusul are o rezistenta crescuta in mediu, supravietuind intre 9 si 19 zile. Fiind imun la solutiile obisnuite de dezinfectant, acesta presupune masuri speciale de dezinfectie.


Acest tip de infectie poate fi prevenit prin vaccinarea copilului. Vaccinul poate fi facut incepand cu varsta de 6 saptamani si este facultativ. In cazul in care optezi pentru acest vaccin, trebuie sa stii ca se administreaza oral 2 doze la cel putin 4 saptamani distanta.


Cum efectuezi corect dezinfectia impotriva Rotavirusului?


Desi vaccinul este metoda adecvata pentru a evita o astfel de infectie, exista o serie de metode preventive impotriva rotavirozelor. Iata care sunt acestea!

 
  • Spalarea in mod frecvent a mainilor copilasului. De asemenea, si persoana care are grija de acesta ar trebui sa isi spele mainile frecvent, mai ales dupa schimbarea scutecului sau a pampersului.
  • Reducerea contactului mana-gura.
  • Folosirea olitei sau a toaletei.
  • Dezinfectia jucariilor si a spatiilor de joaca.


Pentru indeplinirea ultimului obiectiv, recomandam cu incredere utilizarea dezinfectantilor 5K din aceasta categorie. Produsele de aici sunt menite in special pentru institutii precum gradinite sau scoli, insa pot fi folosite cu succes chiar si acasa.


Aici vei gasi dezinfectanti de maini la 50 de mililitri, perfecti pentru a fi transportati, dar si sticle la 1 litru pe care le poti pastra la indemana pentru mai multa siguranta.


Ti-am pregatit si dezinfectanti pentru suprafete la diferite cantitati, mai exact, la 1, 3 sau 5 litri. Alege un produs care sa aiba aroma care iti place. Din acest punct de vedere, poti opta pentru Morning Rose, Pine Waterfalls, Fresh Breeze sau Mandarin & Clove Bud. Aceste produse sunt gata de igienizare si nu presupun folosirea altor substante pentru a fi eficiente.


Iti oferim doar dezinfectanti de ultima generatie, de cea mai buna calitate, in a caror compozitie intra compusi cuaternari de amoniu. Toate produsele 5K au fost testate in laboratoare de specialitate si au obtinut avizul MAPN. Astfel, poti apela cu incredere la acesti dezinfectanti pentru a preveni eficient infectia cu Rotavirus!
 

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu