Iata raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre dezinfectantii pentru maini!

Iata raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre dezinfectantii pentru maini!

Iata raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre dezinfectantii pentru maini!

Din moment ce bacteriile, microorgansimele si virusurile supravietuiesc pe orice suprafata, este aproape inevitabil sa nu intri in contact cu acestia. Singura solutie pe care o ai la indemana este sa te speli pe maini cu fiecare ocazie si, atunci cand acest lucru nu este posibil, sa utilizezi un dezinfectant pentru maini.

In cazul in care ai cateva intrebari referitoare la acest tip de produse, te afli unde trebuie. In continuare vei descoperi raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legare de dezinfectantul pentru maini!


Cum alegi un dezinfectant pentru maini adecvat?

Inainte de orice, trebuie sa stii ca spalarea pe maini cu apa si sapun este recomandata de fiecare data cand ai ocazia. Cu toate acestea, este indicat sa detii si un dezinfectant pentru maini care poate reduce semnificativ propagarea microorganismelor din mediul exterior. Acesta este ideal pentru situatiile in care te afli intr-un spatiu public, cand esti la supermarket sau intr-un mijloc de transport public.

Exista mai multe tipuri de dezinfectanti pentru maini. Aceste produse pot veni sub forma unui gel, a unui spray sau in forma lichida. Asigura-te ca solutiile selectate contin o cantitate de minimum 70% etanol (alcool etilic). De asemenea, in momentele in care mainile tale s-au murdarit in timpul unei activitati precum gradinarit, sport sau in timpul mesei, este bine sa folosesti un sapun dezinfectant pentru curatarea acestora.

Citeste mai multe despre diferitele tipuri de dezinfectanti pentru maini AICI.

Care este metoda corecta de utilizare?

Inainte de aplicare, este recomandata citirea cu atentie a prospectului sau a indicatiilor oferite de producator. Cu toate acestea, exista cateva reguli generale pe care le poti urma, oferite de CDC (Centre for Disease Control and Prevention). Iata care sunt acestea!
 
  1. Aplica suficient produs incat sa acoperi mainile in intregime.
  2. Freaca-ti mainile pana cand produsul este complet absorbit in piele. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 20 de secunde.
  3. Nu sterge dezinfectantul pana cand mainile tale nu sunt complet uscate. Altminteri, risti sa reduci efectul sprayului sau al gelului utilizat.

De asemenea, nu uita sa supraveghezi copiii atunci cand folosesc astfel de solutii pentru a evita accidentele nefericite, precum ingurgitarea produselor.

Cand trebuie aplicat dezinfectantul pentru maini?

Poti folosi sprayul atunci cand nu ai la dispozitie sapun si apa. Aceste situatii apar cand mergi la cumparaturi, cand te afli intr-un spatiu public care nu este dotat cu dezinfectant sau cand folosesti un mijloc de transport public. De asemenea, este indicat sa iti igienizezi mainile atat inainte, cat si dupa o vizita la medic sau la spital.

Dupa cum am mentionat anterior, utilizarea acestor produse nu este recomandata atunci cand mainile tale sunt murdare, situatie in care trebuie sa te speli pe maini folosind apa si sapun. De asemenea, trebuie sa retii faptul ca dezinfectantii nu pot elimina substantele chimice puternice. Daca ai folosit pesticide sau metale grele, este esential sa cureti pielea cu apa si sapun dezinfectant.

Magazinul nostru online iti pune la dispozitie o gama diversa de sprayuri si geluri destinate dezinfectarii mainilor tale. Alege sa te protejezi de bacteriile din mediul inconjurator doar cu ajutorul unor produse specializate cum sunt cele pe care ti le punem la dispozitie!

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu